Lateral Thinking

 

I love working with multiples inteligences, that's the reason I love this activity! It can be a nice warm up for your classes.

***

Think like a wizard...

     man
1. ------------
     board

Ans. = man overboard

Okay, let's see if you've got the hang of it.

     stand
2. ------------
        i

Ans. = I understand

OK... Got the drift ? Let's try a few now and see how you fare. 

3. /r/e/a/d/i/n/g/

Ans. = reading between the lines

4. r
  road
   a

   d

Ans. = cross road

Not having a good day now, are you ? Redeem yourself.

5. cycle
    cycle
    cycle

Ans. = tricycle

Not easy to figure out ha!

    0
6. ------------
    M.D.
    Ph.D.

Ans. = two degrees below zero

C'mon give it a little thought!!

     knee
7. ------------
     light

Ans. = neon light ( knee - on - light )

U can prove u r smart by getting this one.

                 ground
8. ------------------------------------------
    feet feet feet feet feet feet

Ans. = six feet underground

Oh no, not again!!

9. he's / himself

Ans. = he's by himself

Now u messing up big time.

10. ecnalg

Ans. = backward glance

Not even close!!

11. death ..... life

Ans. = life after death

Okay, last chance ..................

12. THINK

Ans. = think big ! !

And the last one is real fundoo - - -

13. ababaaabbbbaaaabbbbababaabbaaabbbb..

Ans. = long time no 'C' ( see )

***

Sent to me by madmione@gmail.com